1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google, eigenaar van de populaire e-maildienst Gmail meldt dat binnenkort een niet-optionele virusscan zal worden toegevoegd aan de dienst.

Uiteraard roept dit verschillende reacties op. Iedere mail die wordt verzonden via de dienst wordt gecontroleerd op schadelijke code en dit is niet uit te schakelen. Het zal nog steeds niet mogelijk zijn om uitvoerbare bestanden of scripts mee te sturen met een e-mail, ook al worden alle bestanden nu op schadelijke code gecontroleerd. Wanneer een bericht een virus bevat zal deze dus ook niet worden kunnen geopend.

Google wil niet vrijgeven welk bedrijf de e-mails scant. Dit zorgt voor veel protest want gebruikers van de dienst willen weten wie hun e-mails beschermt.Vele mensen vinden deze virusscan dan ook overbodig. De meesten hebben intussen al een virusscanner die hun e-mails controleert.

Het klinkt dus haast als vanzelfsprekend dat we nog nieuws zullen horen omtrent deze aankondiging. Omwille van de vele tegenspraak rust er een grote druk op de schouders van Google.