Abonneer je gratis op Techzine!

Autofabrikant Nissan en softwaregigang Microsoft hebben de handen ineengeslagen en een auto ontworpen waarin de nieuwe Xbox 360 volledig geïntegreerd is.

Veel mensen zullen nu wel denken dat dit niet heel bijzonder is, aangezien het nu al mogelijk is om bestaande consoles weg te werken in hoofdsteunen, middenconsoles en achterbakken, maar dat is niet het concept van Microsoft en Nissan.

Bij het concept van beide bedrijven is de auto namelijk de console!
"Bedacht door Nissan Design America Inc. en voorzien van de next-gen Xbox 360 console van Microsoft, kunnen bestuurders met de Nissan URGE concept car, als ze geparkeerd staan het spel ‘Project Gotham Racing 3’ spelen met het stuur en de pedalen van de auto zelf, terwijl het spel wordt weergegeven op een neerklapbaar 7-inch scherm", aldus de verklaring van Microsoft en Nissan.

Nissan heeft naar eigen zeggen een onderzoek gehouden onder 2.000 zogenaamde ‘echo boomers’ en daaruit blijkt dat het grootste deel van deze mensen technologie en gaming als belangrijkste attributen in hun auto zien.
De verklaring van beide bedrijven geeft als voorbeeld een Nissan Urge bestuurder die zijn auto door de straten van New York stuurt, zijn auto parkeert en vervolgens dezelfde route racend aflegt in Project Gotham Racing 3. Het 7-inch scherm dient tijdens het ‘normale’ rijden overigens als achteruitkijkspiegel.

Hoe dat alles gaat werken kan worden ervaren op de North American International Auto Show in Detroit, die op 9 januari 2006 zal worden gehouden.