1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks dat Google een erg sterke positie heeft, blijven anderen natuurlijk ook pogingen doen om populaire zoekmachines te maken. Onlangs is Ujiko online gegaan, die het moet hebben van zijn aparte lay-out.

Google heeft er dus ook weer een concurrent bij. Een belangrijk verschil tussen de twee zoekmachines is het feit dat Ujiko de zoekresultaten geeft aan de hand van trefwoorden. Dat is op zich niet nieuw, zoekmachines als Vivisimo doen dit al jaren, maar de lay-out van deze nieuwe machine mag op zijn minst apart genoemd mag worden. Het is vormgegeven in flash als een groot ovaal. Hierin worden op zijn hoogst twaalf resultaten weergegeven. De eerder genoemde trefwoorden staan in het midden en wie daar met zijn muis over gaat, ziet de bijbehorende resultaten oplichten.

Wat ook erg uniek aan Ujiko is, is dat als je het meer gebruikt, je punten kan verdienen. Per tien punten ga je een level omhoog. Als je een level omhoog gaat, komen er steeds meer functies vrij om Ujiko te gebruiken. Zo kan je onder andere met zoekfilters werken, favoriete pagina’s in mappen schikken en het zoeken naar nieuws en filmpjes.

Voor een indicatie:


Zo ziet Ujiko er op level 1 uit.

En zo ziet hij er op level 5 uit.

de zoekmachine is hier te vinden.