2min

Tags in dit artikel

, ,

NVIDIA heeft gisteren een nieuwe kaart uitgebracht in het low-end segment, genaamd de GeForce 7300GS. Toch weet de kaart tussen de rest uit te springen door wat handige features.

De 7300GS heeft een 550MHz core en het geheugen is standaard geclockt op 400MHz. De kaart behoort, zoals ook uit de naam blijkt, tot de 7-serie en is dus ook SLI compatible.

Alhoewel de kaart dus in het low-end segment valt, zijn er toch een aantal features waardoor de kaart zeer zeker de moeite waard wordt. Zo is de 7300GS voorzien van turbo cache, wat betekent dat de kaart de mogelijkheid heeft op het geheugen van de PC te gebruiken voor grafische berekeningen. Deze techniek is niet nieuw, maar de 7300GS heeft meer geheugen dan de meeste kaarten die deze techniek kennen. de 7300GS komt, al naar het gelang van de OEM, met 128 of 256MB geheugen.

Daardoor is deze kaart een flinke stap vooruit ten opzichte van de oudere low-end kaarten en geduchte concurrentie voor ATI’s X1300. De 7300GS heeft verder een 64-bit geheugeninterface.
Door de introductie van de 7300GS heeft NVIDIA nu in elk segment een kaart en in de totale serie volgen de kaarten elkaar netjes op. De verwachting is wel dat NVIDIA binnenkort in de mid-range ook met een nieuwe kaart gaat komen, aangezien de 6600 zijn beste tijd heeft gehad.

De prijs van de kaart is uiteraard afhankelijk van de OEM, maar NVIDIA hanteert een richtprijs van 99 dollar.