1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft gisteren aanpassingen gedaan aan Windows Local Live, een service die te vergelijken is met Google Earth en die luchtfoto’s combineert met allerhande lokale informatie.

De eerste nieuwe mogelijkheid is de vermelding van file’s binnen de service. Microsoft is daarvoor een samenwerking aangegaan met Traffic.com, waardoor er behalve file’s ook wergwerkzaamheden en ongelukken te vinden zijn in de service. Helaas biedt Traffic.com alleen gegevens voor Amerika.

De tweede mogelijkheid is de integratie met Outlook XP en 2003. Gebruikers kunnen gevonden kaarten en routebeschrijvingen verwerken in afspraken. In het geval van files en andere calamiteiten wordt automatisch de starttijd van de afspraak vervroegd, zodat de verlengde reistijd niet voor een te late aankomst zorgt.

De derde en tevens laatste verbetering is gedaan in het scratchpad. Voorheen konden gebruikers hier vrij summier aantekeningen bijhouden, maar dat is nu verleden tijd door de Personal Collections functie. Mensen met een Microsoft Passport kunnen hun lokale zoekopdracten en andere informatie opslaan als links. Deze links kunnen vervolgens verwerkt worden in foto’s of video’s, waarna deze bestanden via de e-mail, instant messaging of MSN Spaces gedeeld kunnen worden.

Yahoo, America Online en Google hebben een vergelijkbare service en de vier bedrijven doen er alles aan om gebruikers aan zich te binden. Sommige services bieden functies die andere services niet bieden en vice versa. Zo biedt Microsoft nog geen routebeschrijvingen voor voetgangers.