min

Tags in dit artikel

, ,

De PSP is in de eerste plaats natuurlijk bedoeld voor gamen, maar het kan tevens ook dienst doen als een draagbare mediaspeler. Dit is natuurlijk al lang geen geheim meer, maar Sony heeft nog veel grotere plannen voor de PSP, dat blijkt uit een interview met Sony Computer Entertainment corporate executive Izumi Kawanishi welke de leiding heeft over software platform development.

Terug in maart werd bekend gemaakt dat Sony plannen had om PS1 games te emuleren op de PSP. Dit werd op de pers conferentie op de E3 beurs nog even snel getoond met het spel Ridge Racer, maar sindsdien was het volkomen stil over dit project. Daarom werd dit ook als eerste aangehaald in het interview. Kawanishi vertelde dat het technisch gezien zeker mogelijk is om PS1 games te emuleren op de PSP, maar de PSP heeft gewoonweg minder knoppen dan de PS1 controller. Daardoor is het onmogelijk om sommige games perfect te emuleren op de PSP. Momenteel doet men nog volop interne tests, maar volgens Kawanishi gaat het vlot vooruit.

Er deden al geruchten de ronde dat je een PS3 zou moeten kopen als je PS1 games op je PSP zou willen emuleren, dit gerucht werd gelukkig ontkracht in dit interview. Kawanishi deelde mee dat er drie mogelijkheden zouden zijn om PS1 games op je PSP te plaatsen: via de PS3, via je PC of rechtstreeks op je PSP via een draadloos netwerk.
Kawanishi vervolgde dat Sony eraan denkt om het mogelijk te maken PS1 games te spelen op de PC of zelfs op mobiele telefoons door middel van officiële emulators.

Hierna volgt het echt interessante stuk, er werd gesproken over de verbindingsmogelijkheden tussen de PS3 en de PSP. Het zal mogelijk zijn dat afbeeldingen en video’s gerendered worden op de krachtige PS3 en dan weergegeven worden via een draadloze verbinding op de PSP. De PS3 zal dus functioneren als een soort home server en de PSP is dan een draadloze terminal die je in je broekzak kan steken. Kawanishi hintte ook naar games waarbij de 3D beelden gerenderd werden met de PS3 en dan weergegeven worden op de PSP, als dit waar is dan zou je een enorme graphics boost kunnen verkrijgen op de PSP. Natuurlijk zal het niet mogelijk zijn om drukke, grote games zo te spelen want bij elke knop die je indruk heb je dan een imense lag door de limitaties van je draadloze netwerk, maar volgens IGN is een mooie strategy game goed mogelijk op deze manier. Kawanishi vermelde als afsluiter ook dat er een kans bestaat op VoIP met de PSP. Sony zal de nieuwe technologische snufjes van de PSP uitgebreid demonstreren op de Tokyo Gameshow later deze maand.