Abonneer je gratis op Techzine!

In november dit jaar zullen de eerste HD-DVD-spelers verschijnen op de Europese markt.

Toshiba mag zich gelukkig prijzen dat zij de eerste koopbare HD-DVD-speler binnen Europa op de markt kan brengen. Toshiba zal in november de HD-E1 introduceren en in december de HD-EX1. De HD-E1 zal geleverd worden met een HDMI1.2-kabel, terwijl de HD-EX1 geleverd zal worden met een HDMI 1.3-kabel. Nog een verschil tussen de spelers is dat het duurdere model, de HD-EX1, kleinere beelden automatisch naar 1080p kan schalen.

Enkele dagen voor de lancering van de PlayStation 3, zal de introductie plaatsvinden van Toshiba’s HD-E1. Sony’s PlayStation 3 beschikt over een Blu-Ray-speler. Hiermee is Sony de eerste fabrikant, welke de eerste Blu-Ray-speler in Europa op de markt zal zetten.

"Er zijn meer dan 10.000 hd-dvd-spelers beschikbaar voor de november-introductie. Wanneer er meer vraag is, zullen er meer spelers geproduceerd worden" aldus een woordvoerder van Toshiba. Voor de spelers moet echter wel een fikse prijs neergeled worden. De HD-E1 zal voor 599 euro over de toonbank gaan. De adviesprijs voor de HD-EX1 is 899 euro. Op dit moment dus alleen voor de echte HD-liefhebber.