Abonneer je gratis op Techzine!

De dood van Steve Irwin zorgde er gisteren voor dat er heel wat nieuwssites plat gingen, iets wat niet alleen de populariteit van de ‘Crocodile Hunter’ weergeeft, maar ook aantoont dat het internet en veel nieuwssites niet zijn berekend op een massale toestroom van bezoekers.

Slechts een paar uur na de dood van Irwin kwam er een enorme bezoekersstroom op gang, die op Australische sites op zoek waren naar meer informatie over de dood van Irwin. Webmonitor Hitwise constateerde dat de officiële site van Irwin, crocodilehunter.com, gisteren de meest bezochte website onder Australiërs was. Ook Amerikanen bekeken de site massaal, gisteren was de de site de op twee na meest bezochte site in Amerika.

Ook andere nieuwssites in Australië konden de stroom bezoekers nauwelijks aan, zo moest de Australian Broadcasting Corp (ABC) haar website tijdelijk offline halen. De site kwam even later weer online in afgeslankte vorm, om zoveel mogelijk bandbreedte te sparen.
Een woordvoerder van de krant The Sydney Morning Herald liet weten dat het 40 procent meer bezoekers had ten opzichte van vorige week. Ook grote nieuwssites in andere landen, zoals die van CNN en BBC, zagen dat de artikelen over Irwin het populairst waren.

Op divers weblogs en fora werd duidelijk hoe geliefd Irwin was bij het wereldpubliek. Mensen vanuit de hele wereld reageerden geschokt op het overlijden van Irwin en betuigden hun steun aan de familie en vrienden van Irwin. Op het Techzine Forum is gisteren ook een topic geopend over Steven Irwin, zaken over hem kun je in dat topic kwijt. Klik hier om naar dat topic te gaan.