Windows Insiders kunnen overstappen naar volgende Windows 10 update

Abonneer je gratis op Techzine!

De volgende grote Windows 10 update (19H1 build 1903) wordt gefinaliseerd en gefinetuned voor de globale beschikbaarheid in april. Dat betekent dat nieuwe innovaties en experimenten voortaan voor 19H2 staan gepland dit eindejaar.

Ontwikkelaars die graag de laatste nieuwe (experimentele) versie van Windows 10 willen testen voor hun toepassingen, kunnen er nu voor kiezen om de finale fase van 19H1 over te slagen. Versie 19H2 wordt de versie waar alle nieuwste functies zullen verschijnen het komende halfjaar.

Om dat mogelijk te maken, moet je naar Instellingen gaan, Bijwerken en Beveiliging en Windows Insider Program kiezen. Daar kan je de Insider-instellingen aanpassen naar Skip Ahead om met de volgende grote Windows 10 update aan de slag te gaan die eind 2019 zal verschijnen. Je moet hiervoor wel Windows Insider zijn.

Beperkt aantal

Eens je de functie hebt gekozen, krijg je eerst nog wel een aantal Windows 10 19H1 builds binnen. Microsoft werkt intensief aan de eerste 19H2 build. Van zodra die beschikbaar is, word je automatisch geüpgraded naar de nieuwste versie en blijf je de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen.

Skip Ahead is maar beperkt beschikbaar volgens Microsoft. Later wordt de optie breder uitgerold naar andere Windows Insiders die mee willen helpen aan de bètatest.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het hier telkens om experimentele builds gaat die fouten kunnen bevatten. Doe dit enkel op Windows 10-machines die specifiek voor test- of ontwikkeldoeleinden worden gebruikt. Schakel het Windows Insider-programma niet in op je dagelijkse toestel tenzij je heel avontuurlijk ingesteld bent.

 

Gerelateerd: Windows 10 B-, C- of D-update: wat is het verschil?