Abonneer je gratis op Techzine!

Een kleine internetonderneming uit Haaksbergen moet een bedrag van 280.000 euro betalen, als het aan Stichting Brein ligt. Stichting Brein voert al jarenlang een strijd tegen de piraterij van films en muziek en hoopt met dit schikkingsvoorstel weer een slag te slaan.

Volgens de directeur van Stichting Brein, Tim Kuik, zou de internetonderneming zich schuldig hebben gemaakt aan het leveren van internetdiensten aan een klant welke doorlinkte naar verschillende sites waar illegale content, zoals muziek- en filmbestanden en computergames op staan. De maker van de site (Extremepowertorrents.nl), wiens naam overigens niet bekend is gemaakt door de internetonderneming, zou anoniem betaald hebben voor de internetdiensten maar achteraf bleek dat de internetonderneming foutieve gegevens had opgegeven aan Brein.

De site, die volgens Brein 20.000 leden had, is sinds maandagavond offline. "Als je als provider zo te werk gaat, ben je niet te goeder trouw bezig. Hij ging willens en wetens door met het hosten van een illegale site," aldus Kuik.