Abonneer je gratis op Techzine!

De kerst komt eraan, en de winkels worden leeggeroofd. De eerste gadget is misschien wel een grappig cadeau voor een collega op het werk. Het tweede is misschien handig voor mensen met een stoute hond. Wie als men belt een kerstliedje wil laten afspelen kan dit ook, daarvoor is onze derde gadget ontworpen!

Een jaartje geleden verscheen op Techzine een artikel die een leuke kantoorgadget behandelde. Een usb-gadget die raketten afvuurde, bij voorkeur op collega´s en vrienden. Blijkbaar is het richten met een dergelijk apparaat geen evidentie, en daarom is een nieuwe versie ontworpen. Deze keer met een laser, die het richten nauwkeuriger en preciezer moet maken. Voor zo´n 50 dollar is deze nieuwe USB missile launcher van jou. Een filmpje van het apparaat is te zien op Youtube, meerdere launchers kunnen natuurlijk leuke effecten opleveren.

De trouwste vriend van de mens kan behoorlijk achterbaks zijn, dat weten heel wat baasjes. Je komt thuis van school of werk, en de vorm van de sofa en de bijbehorende haren geven aan waar de hond zijn middagje heeft doorgebracht. Hiervoor bestaat de Sofa Guard, een drukgevoelige mat met ingebouwd alarm. Het 105 decibel luid geluid moet ervoor zorgen dat de hond zo erg schrikt dat hij de volgende keer twee keer nadenkt. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar geldt dat ook voor honden? Deze gadget is de jouwe voor 27 euro.

De simpele deurbel is misschien één van de weinige dingen die niet met technologische snufjes zijn uitgerust. Tot nu in ieder geval, in plaats van het min of meer banale "triing", of "ding dong" laat je nu je eigen muziek afspelen. Handig? Vervelend? Je weet in elk geval de muzieksmaak van de bewoner, extreme gevallen zullen natuurlijk grappige effecten opleveren. Het is niet de bedoeling dat het ding een compleet liedje gaat afspelen, daarom heeft het slechts een geheugen van 500 kb. Misschien was een groter geheugen met een random pick een optie geweest.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm. Ook kan je eens op gadget.nl kijken voor de laatste nieuwe gadgets.

We bedanken metalman voor het insturen van verschillende gadgets!