Abonneer je gratis op Techzine!

De Nintendo DS is momenteel zonder twijfel de populairste en best verkopende handheld op de markt. Tel hierbij een van de populairste gamefranchises bij op en je hebt een topgame. Een voorbeeld hiervan zou Halo DS kunnen zijn, en wonder bij wonder zijn er ooit wel degelijk plannen geweest voor zo’n game.

Het project is helaas uiteindelijk gestaakt, maar het spel was al vrij ver gevorderd, het was zelfs volledig speelbaar. Matt Casamassina, de Nintendo man bij uitstek van IGN, kreeg de kans om een gelekte build van Halo DS te spelen en hij krijg ook het hele verhaal achter het project te horen, maar deze informatie wil hij liever niet delen.

Matt weet te vertellen dat Halo DS veel weg had van Metroid Prime: Hunters, met andere woorden: prachtige graphics en een vlotte besturing. Ook het geluid was subliem, erg jammer met andere woorden dat sommige publishers het niet zagen zitten deze game uit te brengen, al zullen ze waarschijnlijk wel hun redenen gehad hebben waar wij geen weet van hebben.