1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Wii is nog geen twee maanden te koop in de winkels, en nu is de console al gekraakt. Vanaf 1 februari zal de eerste modchip "Wiinja" via webwinkels te bestellen zijn. Deze modchip maakt het mogelijk om gekopieerde spellen te spelen op de console.

Door het gebruik van de modchip laat de Wii het booten van gebrande Wii- en GameCube-games toe. Het enige waar rekening mee gehouden moet worden, is dat de regiocode van de backup overeen moet komen met de regiocode van de Wii. Dit houdt dus in dat een gekraakte Europese Wii alleen gekopieerde Europese spellen afspeelt.

De modchip is ook vrij eenvoudig te installeren op de Wii, het enige wat men hoeft te doen is vijf draadjes solderen op het moederbord van de Wii, en het is mogelijk om te gebrande spellen te spelen.
Volgens de makers van deze modchip is het voor Nintendo niet mogelijk om de chip via een firmwareupdate uit te schakelen, omdat de modchip zich tussen het moederbord en de drive plaatst.
Het enige waar wel rekening mee moet worden gehouden, is dat natuurlijk de garantie van de Wii vervalt op het moment dat de modchip geplaatst wordt.