1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Koreaanse hackers hebben dinsdag een ddos-aanval gedaan op dertien rootservers. Deze computers beheerden de wereldwijde dns-adressen. Deze aanval is de zwaarste aanval op het internet sinds 2002.

De hackers stuurden zeer veel data naar de rootservers van het bedrijf UltraDNS. Dit bedrijf regelt onder meer het internetverkeer voor websites die op de extensie ‘.org’ eindigen. Tien van de dertien computers hebben geen last gehad van de aanval, de aanval heeft zich alleen beperkt tot drie van de servers. Doordat deze servers teveel data te verwerken kregen konden zij het bezoekers aantal niet meer verwerken, waardoor sommige bezoekers geen reactie kregen van de server.
Onder de aangevallen servers waren servers die in handen zijn van het Amerikaanse ministerie van Defensie. De Verenigde Staten kan hierdoor de aanval zien als een terroristische daad.

De aanval duurde meerdere uren, maar de meeste computergebruikers merkten er echter niets van. De aanval was minder ernstig dan de aanvallen op de rootservers in 2002.