De Finse telefoonfabrikant Nokia heeft haar updatesysteem vernieuwd, waardoor het voor gebruikers nu mogelijk is om zelf hun telefoons te updaten, in plaats van het te laten doen bij een servicecentre.

Op haar website heeft Nokia een applicatie beschikbaar gemaakt waarmee de updates te downloaden zijn. Er zijn twee manieren om een update uit te voeren. De eerste gaat direct via de telefoon, maar dan moet de telefoon wel over internettoegang en beschikken en OTA ondersteunen. Opmerkelijk genoeg zijn de telefoons die momenteel in de service zijn opgenomen niet geschikt voor OTA, deze mogelijkheid zal dus waarschijnlijk in de toekomst toegepast worden. Een tweede manier, en momenteel dus de enige manier, is om de updates te downloaden naar de computer. Nokia biedt momenteel alleen ondersteuning aan het Windows XP en 2000 besturingssysteem.

Momenteel is het mogelijk om 37 Nokia toestellen via de service te updaten, waaronder de nieuwste toestellen in de N-serie, E-serie en Internet tablets. De dienst is te vinden op de website van Nokia.