Abonneer je gratis op Techzine!

Digitimes heeft vandaag nieuwe energie gegeven aan de speculaties over de Google Phone. Volgens het bedrijf is HTC begonnen met het fabriceren van de telefoons en zullen ze aan het eind van het jaar in de verkoop gaan.

Volgens de publicatie zal High Tech Computer (HTC) tot ongeveer een miljoen toestellen maken, welke voor de consument in 2008 beschikbaar worden. Het lijkt erop dat Google zich meer op de basisfuncties toespitst en de meer geavanceerde functies (zoals GPS voor Google Maps) niet zal implemeteren.

Desondanks wordt gespeculeerd dat de telefoon het 3G platform van Texas Instruments evenals EDGE zal ondersteunen. De laatste levert genoeg bandbreedte voor diensten als Google Search en Mail.

De Google Phone zal gelanceerd worden in Europa via een dual-brand strategie: Het apparaat zal de logo’s van Google en Orange dragen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Google Phone ook in de V.S. gelanceerd zal worden. Toch, volgens Digitimes, heeft Google contact gelegd met andere service providers.

Google en HTC waren niet voor commentaar beschikbaar.