Abonneer je gratis op Techzine!

Fujitsu Siemens heeft een concept getoond van een nieuwe laptop die wel wat wegheeft van een schrijfmap. De behuizing is dan ook deels opgetrokken uit textiel en het scherm is gemaakt van e-paper.

Vooralsnog is de ‘Fab PC’ een conceptmodel, maar de kans is wel aanwezig dat één of meer aspecten van het concept gebruikt gaan worden in toekomstige laptopmodellen van het bedrijf. Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om hun laptop te voorzien van andere materialen dan kunststof, zoals bijvoorbeeld leer, koolstofvezel en aluminium.

De Fab PC heeft echter een behuizing die deels gemaakt is van textiel, waardoor het apparaat lijkt op een luxe schrijfmap. Het deel van de behuizing waarin het scherm zit kan als een flap over de rest van de behuizing dichtgeklapt worden en omdat het scherm gemaakt is van e-paper, zitten het scherm en de rest van de behuizing niet met scharnieren aan elkaar, zoals bij huidige laptopmodellen het geval is.

Fujitsu Siemens heeft weinig vrijgegeven over de specificaties van het conceptmodel, maar als het op de markt komt zal het in ieder geval niet goedkoop zijn.