Abonneer je gratis op Techzine!

Ook dit jaar is er weer een WK-Gaming, ongeveer twintig Nederlanders doen dit jaar mee. Het WK-Gaming wordt dit jaar gehouden in Parijs en er is ongeveer tweehonderdduizend dollar aan prijzen.

Het WK-Gaming evenement draagt de titel ESWC, Electronic Sports World Cup, en is vorige donderdag begonnen. Het trefpunt voor alle gamers die mee doen is Parc des Expositions bij de Porte de Versailles. Er doen ongeveer 800 gamers mee in zes categorieën.

Ook in Nederland bereiden wij zoiets voor. De afgelopen maanden waren de kwalificatierondes waar toen negentien Nederlanders en twee coaches waren uitgekozen. Van alle negentien spelers, gaan er tien CounterStrike spelen.

De Nederlanders doen mee met Warcraft III, Pro Evolution Soccer, Quake 4 en Trackmania Nations. Deze games worden allemaal individueel bespeeld en dus niet in team-verband. De Nederlandse gamer die vorig jaar derde is geworden in Quake 4 is ook van de partij, dit is Ivo "forever" Lindhout. Maar niet alleen Ivo is er, ook present is Manuel "4K.Grubby" Schenkhuizen, die in 2005 de prijs voor beste Warcraft III speler mee naar huis nam.