Abonneer je gratis op Techzine!

Vandaag, donderdag 12 juli, heeft Logitech haar nieuwe MX Air muis aangekondigd. Deze muis heeft de vorm van een normale muis maar heeft extra functies, hij werkte namelijk in de lucht en wordt op dezelfde manier als een afstandsbediening gebruikt.

De MX Air is een interessant nieuw concept dat beschikt over een aantal functies van de eerder beschikbare 3D vinger muis en over de ingeburgerde manier van het gebruik van een afstandsbediening. Volgens de fabrikant werkt de muis zowel op het bureau als in de lucht en biedt het een intuïtieve manier voor het bedienen van video’s, muziek en foto’s.

Het unieke uiterlijk van de muis bestaat uit een half transparante zwarte bovenkant en een zilverkleurige onderkant. Ook is de muis voorzien van back-lights en deels aanraak-gevoelige knoppen. Daarnaast is de MX Air voorzien van sensors die fysieke bewegingen in de lucht meten en deze omzetten naar bewegingen op het beeld.
Ook de manier voor het gebruikt van de verschillende functies is zeer speciaal. Zo kan men bijvoorbeeld bij het aanpassen van het geluidsniveau de daarvoor bestemde knop indrukken en vervolgens de muis naar links of naar rechts bewegen om het volume aan te passen.

De MX Air zal het ook zonder scrollwiel moeten doen. Het is namelijk voorzien van een touchpad-oppervlak waar men gewoon overheen kan bewegen om te scrollen. Het touchpad meet hoe snel er overheen bewogen wordt en past daaraan de snelheid van het scrollen aan.

De MX Air maakt gebruik van een 2.4 GHz draadloze technologie met een bereik van ongeveer 9 meter.
De verkoop zal starten in Europa en Amerika in augustus voor een adviesprijs van 150 dollar.