Abonneer je gratis op Techzine!

Manhunt 2, een extreem gewelddadig spel, is er dan toch in geslaagd haar leeftijdsrating op ‘Mature’ te krijgen. Dat wil zeggen dat de game gelabeld is als 17+.

Eerder werd de game door Entertainment Software Ratings Board, gelabeld als een Adult Only-game (18+), maar daar lieten Take Two en Rockstar het niet bij. Ze hebben de game aangepast en opnieuw laten controleren door de ESRB, waarna het spel de gehoopte Mature-rating kreeg.

Hoewel de ratings geen enkele wettelijke betekenis hebben, verbieden zowel Microsoft, Sony als Nintendo de verkoop van 18+-games voor hun consoles, waardoor Manhunt 2 ten dode was opgeschreven.

"Manhunt 2 is erg belangrijk voor ons en we zijn dan ook erg blij dat het spel eindelijk gewaardeerd wordt als een game-ervaring", aldus Sam Houser, stichter van Rockstar Games. "Manhunt 2 is een sterk staaltje van een interactieve verhaallijn, waardoor we erin geslaagd zijn een unieke ervaring te creëren. Vooral horror-fans zullen deze game zeker appreciëren", besloot Houser

Het gaat Take Two deze week trouwens voor de wind, want ook haar nieuwe game, Bioschock, is erg populair. En dat is ook te merken op de beurs. De waarde van de aandelen van het bedrijf stegen met 3,3 procent.

Om in het duistere sfeertje te blijven, heeft Take Two besloten de game uit te brengen op Halloween. De game is ook verboden in het Verenigd Koninkrijk, maar wanneer Take Two haar gereviseerde versie daar zal proberen goedgekeurd te krijgen, is niet duidelijk.