Ook deze week krijgen jullie weer je wekelijkse portie gadgets van Techzine aangeleverd. Dit keer niet door Nikolas maar door Jeroen. We starten deze keer met een springende kikker, we ‘hoppen’ daarna door naar een grote 3D-helm en als laatste hebben we de gadget voor vrouwen, een Barbie MP3-speler.

Hop, Hop, Hop kikker in galop?

Als je milieubewust bent en je wilt graag een springende kikker, dan is deze gadget echt wat voor jou. De kikker werkt namelijk niet op batterijen of een accu, maar haalt zijn stroom uit zonne-energie. Op de rug van het beestje zit namelijk een zonnepaneel die de kikker netjes van stroom voorziet. Wanneer hij genoeg stroom heeft begint het beestje lekker in het rond te springen. Of de gadget in het juiste seizoen gelanceerd is, is nog maar de vraag. Het beestje werkt namelijk op de zon en ’s winters zijn er niet echt veel zonuren. Of de kikker zijn werk dus goed doet tijdens kerst valt nog af te wachten. Voor de prijs kan je zelf eigenlijk ook gaan springen, want hij kost slechts 12 dollar.

Televisie op je hoofd: Toshiba’s Head Mounted Display

Altijd al een gigantische televisie op je hoofd willen hebben? Dan is ‘Toshiba’s Head Mounted Display’ wel wat voor je. Het apparaat in de vorm van een televisie moet ervoor zorgen dat je beelden te zien krijgt die je normaal ‘plat’ op je monitor ziet. Op deze manier zou je dus beter moeten kunnen gamen. Mensen die SpaceBalls gezien hebben herkennen het apparaat misschien ook wel, het heeft wat weg van de hoofddeksel die Dark Helmet draagt. De kosten van het apparaat zijn niet bekend.

Voor de vrouwen onder ons: Barbie mp3speler

De speler komt met een mp3-speler met een kleur die verdacht veel lijkt op de lievelingskleur van Barbie. Het handige is dat het apparaat in ieder geval een spiegeltje heeft zodat de vrouwen hun make-up ten alle tijden kunnen checken, zodat ze er altijd tip top uitzien. Verder kent de speler alle standaard specificaties, zo heeft deze een FM-radio aan boord en kunnen er afbeeldingen mee bekeken worden. Wanneer de vrouwen de echte vrouwenspeler willen hebben moeten ze toch redelijk diep in de buidel tasten, hij is namelijk te koop voor 140 dollar. Je hebt dan maar twee gigabyte aan opslagruimte. Al kan het natuurlijk ook een leuk cadeautje zijn voor de vriendin.

De Gadget Roundup van week 49 is nu ook weer verleden tijd. Wanneer je nog leuke gadgets gevonden hebt kun je die altijd aangeven via PM . Als je graag nog even nababbelt over de besproken gadgets is het subforum ‘Telefonie & Gadgets‘ the place to be.