Microsoft kijkt tegen een rechtszaak aan omwege de problemen met haar Xbox Live systeem. Eerder berichtten we al dat Microsoft gamers tegemoet komt door hen een gratis spel te laten downloaden, maar niet iedereen neemt daar blijkbaar genoegen mee.

Drie inwoners van Texas hebben vrijdag een rechtszaak gestart omdat ze moeite hadden om naar het Xbox Live systeem te verbinden rondom de feestdagen.

De rechtszaak, die behandeld zal worden door het U.S. District Court in Houston, claimt dat de onbeschikbaarheid van het systeem contractbreuk is en dat de software maker daarvoor verantwoordelijk is. Er wordt geen specifieke schade gemeld, maar de aanklacht laat zien dat het bedrag meer is dan vijf miljoen dollar.

In de zaak, beweren de eisers dat Microsoft had moeten weten dat sterke verkopen rondom de feestdagen invloed zou hebben op de Xbox Live servers. “Microsoft wist dat stijging in abonnementen ook invloed zou hebben op de Live servers maar ze schoten tekort om voldoende toegang te bieden aan haar klanten”.

Microsoft heeft z’n excuses aangeboden voor de onbeschikbaarheid en haar klanten aangeboden om een gratis arcade-spel te kunnen downloaden. Op dit moment is het nog niet duidelijk om wel spel het zal gaan. Een woordvoerder van Microsoft was niet beschikbaar voor commentaar.