Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft op de Consumer Electronics Show aan het publiek getoond hoe men met gebruik van de PlayStation 3, Blu-ray films naar de PSP kan overzetten. Hierdoor biedt het gebruikers de mogelijkheid om draagbaar Blu-ray films te bekijken op de PSP

Voor de overzetting van Blu-ray films moet de gebruiker over een Memory Stick beschikken, de Blu-ray film wordt namelijk middels een USB kabel vanaf de PlayStation 3 naar de Memory Stick van de PSP gekopieerd. Hierdoor krijgt de gebruiker dus de beschikking over een draagbaar exemplaar van de Blu-ray film. Aangezien een volledige Blu-ray disk qua data veel te groot is voor een Memory Stick, zal de overzetting voor kwaliteitsverlies gaan zorgen, maar het resultaat zal er niet minder op worden.

De nieuwe mogelijkheid betekent echter misschien wel de definitieve doodsteek voor Sony’s eigen UMD-formaat. Het liep al een tijdje niet goed voor UMD en naar verwachting zal dit alleen maar verslechteren nu het ook mogelijk is om Blu-ray films te bekijken op de PSP. Een pleister op de wond is dat door de nieuwe mogelijkheid meer mensen worden gestimuleerd om Blu-ray films te kopen.