Abonneer je gratis op Techzine!

Op de persconferentie die Philips gisteren op de CES heeft gehouden werden een aantal nieuwe dingen getoond. Onder deze dingen valt onder anderen een nieuwe onterwerplijn voor de tv’s en een televisie die 3D-afbeeldingen kan produceren.

Zo ongeveer het belangrijkste punt van de persconferentie dit jaar was de nieuwe ontwerplijn voor de HDTV’s. In plaats van de gehele zwarte televisies, het model dat overal wel typerend is voor Philips, hebben zij deze keer een klein beetje originaliteit toegevoegd en hierdoor dus een geheel ander model gemaakt.
Het model van de televisie is nou meer een ovaal geworden, de televisie beschikt namelijk over afgeronde hoeken. Daarnaast is het zo dat er twee kleuren in de televisie zijn verwerkt. De televisie heeft een zwart binnenkart met een doorzichte plastic rand er omheen.

Het andere opvallende punt dat zich voordeed op de persconferentie van de elektronicagigant is het feit dat men is beginnen te werken aan 3D HDTV’s. Door het in te brengen van zeer veel minuscule lenzen bestaat de mogelijkheid om zowel video’s als plaatjes te tonen met een realistische diepte erin verwerkt.

Op dit moment wordt de techniek enkel nog toegepast op digitale verkeersborden, vooral in Europa, maar de producent liet weten dat zij toch aan het kijken is om dit ook voor de consument beschikbaar te maken. De reden waarom dat op dit moment nog niet het geval is, is het feit dat Philips nog geen mogelijkheid heeft gevonden om dat direct te laten werken met de huidige techniek. De prijs voor een 27 inch televisie ligt op dit moment nog boven de 10.000 dollar.