Abonneer je gratis op Techzine!

Gebruikers van de nieuwste console van Sony zullen binnenkort de mogelijkheid hebben om tijdens het spelen van een spel de instellingen van de console te bekijken of berichten kunnen sturen naar andere gebruikers.

Het hoofdmenu van de console, de XMB – Cross Media Bar, handelt alle navigatie van de PS3 af. Via dit menu hebben de gebruikers toegang tot de muziek, de video’s, de spellen en alle online opties van de console. Het enige nadeel hieraan is dat de gebruikers geen mogelijkheid hadden om toegang te krijgen tot de XMB op het moment dat zij een spel aan het spelen waren. Sommige spellen boden de gebruikers de mogelijkheid om simpele berichten te sturen naar gebruikers, maar wanneer men echt goed gebruik wilde maken van deze functie moest men het spel afsluiten om de XMB te kunnen openen.
Door de Cross Media Bar in het spel zelf op te kunnen roepen kunnen de gebruikers zonder eerst het spel af te moeten sluiten chatten met andere gebruikers.

Zeer veel informatie hierover is nog niet beschikbaar, het enige wat men weet is dat in de loop van dit jaar nog een update zal verschijnen die deze feature beschikbaar zal maken.