Abonneer je gratis op Techzine!

Het vervolg op de first-person shooter S.T.A.L.K.E.R zal alleen via Steam te verkrijgen zijn. Op deze manier elimineert de uitgever de kosten van verpakkingen en dvd’tjes.

GSC is het bedrijf achter de het spel S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl. Deze game kwam na vele malen uitgesteld te zijn vorig jaar op de markt. Stalker is een afkorting die staat voor verschillende woorden, te weten "Scavengers, Trespassers, Adventurers, Loners, Killers, Explorers and Robbers." In de game die vorig jaar uitkwam speelt men iemand die zijn geheugen kwijt is en weer terug wil vinden. Het spel kent diverse open einden en speelt zich af in het gebied rond de kerncentral van Tsjernobyl.

Stalker: Clear Sky, de opvolger van Shadow of Chernobyl, is momenteel nog volop in ontwikkeling, maar voor GSC is al duidelijk op welke manier het spel gedistribueerd zal worden, namelijk alleen via Steam. Op deze manier elimineert het bedrijven kosten van de verpakkingen en cd’tjes.

"We kiezen ervoor om via Steam te distribueren omdat het platform zeer succesvol is. Het is niet alleen het meest gebruikte platform op digitaal games aan te schaffen, maar we kunnen ook direct onze gamers aanspreken via een community", aldus GSC directeur Sergiy Grygorovych.