Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat de langverwachte releasedatum van GTA IV eindelijk bekend werd gemaakt, was het slechts een kwestie van tijd voordat de grootste tegenstander van de serie zijn woordje ging doen. Die tijd is nu dus aangebroken, want Jack Thompson heeft wederom van zich doen spreken.

De Amerikaanse advocaat, die op een kruistocht is om al het geweld in games te verbannen, heeft wederom zijn zegje gedaan. Hij wil namelijk proberen te voorkomen dat GTA IV of zoals hij het zelf noemt, "a murder simulator for violence against women, cops, and innocent bystanders" in handen komt van kinderen onder de zeventien jaar. Daarbij zal hij de hulp inroepen van de Amerikaanse overheid. Deze moet ervoor gaan zorgen dat winkeliers gestraft kunnen worden wanneer zij GTA IV toch aan minderjarigen verkopen.

Thompson was daarnaast kwaad, omdat de aandelen van Take-Two dankzij de bekendmaking van de release van GTA IV met twaalf procent zijn gestegen. De meeste gamers hebben er echter wel vrede mee en kunnen haast niet wachten tot dat deze moordlustige game op 29 april in de winkels komt te liggen.