Abonneer je gratis op Techzine!

Lenovo heeft gisteren aangekondigd dat acht van haar Thinkvision-monitoren met goud gecertificeerd zijn voor milieuvriendelijkheid. Deze certificering is uitgedeeld door het Green Electronics Councel.

Het feit dat de monitoren goud gekregen hebben laat zien dat zij de hoogste certificering hebben gekregen van milieuvriendelijkheid. Deze monitoren zijn de enige die een certificering van deze hoogte gekregen hebben.

"Lenovo is de eerste die een grote lijn aan monitoren uitbrengt welke allemaal voldoen aan de goede certificering van de EPEAT," zo vertelde de voorzitter van Lenovo, Tom Shell. EPEAT staat voor Electronic Product Environmental Assessment Tool, welke de mate van milieuvriendelijkheid aangeeft.

Om de gouden certificering van EPEAT te krijgen moet het product aan een aantal voorwaarden voldoen welke gesteld zijn door het Green Electronics Councel. Zo moeten de producten voldoen aan alle criteria die het GEC gesteld heeft en moeten zij daarnaast ook voldoen aan 75 procent van de optionele criteria. Van de 289 monitoren die nu door EPEAT gecertificeerd zijn hebben 273 een zilveren certificering. Dit houdt in dat het product tussen de 50 en de 75 procent van de optionele criteria ook daadwerkelijk waar kan maken. De overige zeven hebben de bronzen certificering, dit betekent gewoon dat voldaan is aan alle standaard criteria.

In het jaar 2007 stond Lenovo bovenaan Greenpeace’s lijst van milieubewuste bedrijven. Hiermee kreeg Lenovo acht van de tien punten. Nokia, Sony Ericsson en Dell waren de enige andere bedrijven die nog meer dan zeven punten scoorden.