Abonneer je gratis op Techzine!

The Unofficial Apple Weblog meldt dat de iPhone vandaag, 14 maart 2008, in Oostenrijk gelanceerd wordt. T-Mobile is de gelukkige provider om de iPhone te mogen verkopen.

T-Mobile verkoopt de iPhone in twee varianten. De acht gigabyte-variant, die 399 euro kost en de zestien gigabyte-variant die voor een kleine 499 euro in het bezit van de rijke Oostenrijker kan komen.

Bij de smartphone horen tevens twee abonnementen, die voor de duur van twee jaar worden afgesloten. Het goedkoopste abonnement kost 39 euro per maand en het tweede en tevens duurste abonnement kost 55 euro per maand. Hieronder een overzicht van de abonnementen en hun specificaties.

Wat opvalt is dat de iPhone in Oostenrijk de eerste is die standaard de beschikking heeft over Visual Voicemail. Bij de lancering van de iPhone in Ierland door O2 was Visual Voicemail niet beschikbaar.

Specificatie Classic Supreme
Bellen/sms’en 0 cent voor alle netwerken
25 cent per sms
0 cent voor alle gesprekken
+ alle smsjes
Gratis bel- en sms-minuten 1.000 voor alle netwerken 1.000 naar T-Mobile
1.000 naar vaste nummers
1.000 voor andere netwerken
1.000 naar T-Mobile Box
1.000 sms in alle netwerken
Dataverkeer voor internet 3GB 3GB
Visual Voicemail Inbegrepen Inbegrepen
Prijs p/m 39 euro 55 euro

Wie de kleine lettertjes leest, ziet dat er wel een bedrag voor activatie van de iPhone betaald moet worden. Dit kost eenmalig 49 euro per iPhone. Verder moet bij overschrijding van de datalimiet van drie gigabyte, een euro per extra megabyte betaald worden.

Nu rest alleen nog de vraag wanneer we de iPhone in Nederland kunnen verwachten. Eerder berichtten we al dat T-Mobile de iPhone nog deze maand in Nederland zou gaan verkopen. De volgende dag werden deze berichten echter weerlegd door een T-Mobile-woordvoerder die het slechts geruchten noemde. Het lijkt er nu wel op dat T-Mobile de grootste kanshebber is om de iPhone in Nederland te gaan verkopen.

O2 start vandaag overigens met de verkoop van de iPhone in Ierland. Eind vorige maand werd al aangekondigd dat de lancering van de iPhone in Ierland op 14 maart zou plaatsvinden, dat blijkt nu dus dezelfde datum te zijn voor de lancering in Oostenrijk.