1 min

Tags in dit artikel

, ,

De weinig succesvolle Noorse browser-gigant Opera moet het al tijden afleggen tegen Firefox. Desondanks ‘knokt’ het bedrijf door, inmiddels is de software aanbeland bij versie 9.5 met onder andere een automatische synchronisatie.

De Noorse browser-bouwer wil door een synchronisatie ervoor zorgen dat de grens tussen computer en mobiel kleiner wordt. Zo kunnen de bladwijzers en startpagina’s gesynchroniseerd worden met de mobiele versie van Opera.


Verder heeft Opera besloten de skin aan te passen, zo heeft men het default thema veranderd naar een modernere versie. Ook heeft Opera de browser-engine vernieuwd, de browser moet nu nog sneller zijn. Verder heeft Opera een anti-malware-tool aanboord. Deze anti-malware-tool is gebouwd met hulp van Haute Secure, Netcraft, en PhishTank.

"Opera 9.5 is het resultaat van twee jaar luisteren naar de community en een hoop getest," aldus Jon von Tetzchner, CEO, Opera. "Opera 9.5 biedt de gebruiker meer veiligheid, is sneller en neemt een grote stap voorwaard. Verder hebben we Mobiel en PC-gebruik dichter bij elkaar gebracht. We nodigen iedereen uit om kennis te maken met de nieuwe Opera."

De nieuwe versie van Opera valt hier te downloaden.