Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat T-Mobile en KPN ook al de prijs voor het versturen van sms-berichten in het buitenland verlaagde, volgt nu ook Vodafone. Vanaf 1 juli betalen Vodafone-klanten 29 eurocent per verstuurd bericht in 42 landen

De lagere prijs is alleen voor klanten die lid zijn van Vodafone Passport. Bij deze dienst belden klanten al voordeliger in het buitenland. Met deze prijsverlaging duikt het bedrijf onder het Europese gemiddelde voor het versturen van korte berichten. Dit is momenteel 35 cent per bericht.

Concurrent T-Mobile is een fractie duurder. Vorige week verlaagde T-Mobile de prijs van 50 cent per bericht naar 36 cent. Net zoals bij Vodafone moeten klanten van T-Mobile zich wel eerst aangemeld hebben bij ‘T-Mobile Grenzeloos’.

KPN verlaagde de tarieven ook. Alleen deze geldt alleen in de zomer. Bij Hi is het mogelijk om een SMS-bundel aan te schaffen voor vijf euro per maand. Hiermee kunnen 20 berichten worden verstuurd. Dat komt dus neer op 25 cent per sms.

Eerder deze maand ontstond er nog grote paniek toen telecomwaakhond Opta mededeelde dat het versturen van berichten in het buitenland veel te duur was. Volgens Opta moesten de providers maatregelen nemen voordat de telecomwaakhond zelf prijsverlagingen op zou leggen.