Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft ontwikkelaars die deelnemen aan het iPhone Developer Program aangegeven dat applicaties nog tot 7 juli om twaalf uur ’s nachts bij de App Store aangemeld kunnen worden.

De lancering van de App Store vindt plaats op vrijdag 11 juli, de dag dat ook in de eerste 22 landen, waaronder Nederland, de iPhone 3G in de verkoop gaat. iPhone-gebruikers kunnen deze winkel waar zowel betaalde als gratis applicaties te vinden zijn benaderen via hun iPhone.

Sinds de Worldwide Developers Conference begin vorige maand plaatsvond kunnen ontwikkelaars hun iPhone-applicaties aanmelden. Tijdens de keynote-presentatie op de conferentie werd al duidelijk dat de animo om applicaties voor het iPhone-platform te ontwikkelen enorm is en het lijkt er dan ook op dat er al bij de release een ruim aanbod beschikbaar zal zijn.

De deadline is door Apple vastgesteld zodat gegarandeerd kan worden dat aangemelde applicaties ook daadwerkelijk bij de lancering van de App Store beschikbaar zijn. Deze moeten namelijk door Apple goedgekeurd worden vanwege eigen regelgeving omtrent de applicatie die bepaalt wat wel en niet toegestaan is.

Hoe dan ook kunnen applicaties na 7 juli nog wel aangemeld worden, maar is volgens Apple de kans groot dat deze bij de lancering van de App Store, volgende week vrijdag, niet beschikbaar zullen zijn.