Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft nieuwe foto’s vrij gegeven voor onder andere Google Maps. Er zijn twee landen die voortaan ook foto’s bijgevoegd hebben in Google Maps, Japan en Australië.

Google StreetView is een methode van Google om foto’s bij locaties te laten zien. Op die manier moeten omgevingen levendiger worden op bijvoorbeeld Google Maps. Google zet hiervoor haar eigen mensen en apparatuur in, auto’s die rondrijden in straten en foto’s nemen.

Google voegt nu dus nog meer foto’s toe, Amerika en Tour de France waren eerder. De landen Australie en Japan zijn nu dus aan de beurt. Google rijdt al rond met auto’s in diverse andere steden. Zo was onlangs op Techzine te lezen in het nieuwsbericht ‘Google Streetview gaat gewoon door in Engeland‘ dat Engeland groen licht had gegeven voor de dienst.

De komende maanden moeten er nog meer foto’s bijkomen, voornamelijk uit Australië. Dit jaar moet het systeem ook beschikbaar komen in delen van Europa en Nieuw Zeeland.

Er zijn nog diverse privacy-organisaties die tegen het gebruik van Google StreetView zijn, zo zegt de directeur van het NLPC, National Legal and Policy Center, Ken Boehm: "Misschien dat in Google’s eigen wereld privacy niet bestaat, maar in het echte leven bestaat privacy nog steeds en het wordt steeds vaker weggehaald door bedrijven als Google."

De foto’s die beschikbaar zijn op Google StreetView moeten volgens Google voornamelijk gebruikt worden om een voorproefje op de vakantie te krijgen. Ook kan het makkelijk zijn de buurt alvast te bekijken, voordat je er naar toe gaat om naar het huis te kijken.

De leden van de privacy-commissie in Australië hebben in ieder geval groen licht gegeven. Desondanks houdt de commissie de foto’s wel in de gaten. Wanneer er een foto tussenzit die de privacy zou schenden, kan er contact opgenomen worden met Google. Google zal de foto dan verwijderen.