1 min

Tags in dit artikel

, ,

Maandagavond laat maakte de NOS op zijn weblog bekend dat het vanaf nu de speciale Teletekst-applicatie voor de iPhone ook geschikt heeft gemaakt voor de 2.0-firmware.

Eerder dit jaar lanceerde de NOS in samenwerking met e-office al een versie van de Teletekst-applicatie exclusief voor ‘gejailbreakte’ iPhones, die door liefhebbers uit Amerika werden geïmporteerd. In een maand tijd werd de applicatie door vele duizenden iPhone-bezitters geïnstalleerd.

De applicatie was echter alleen geschikt voor de gejailbreakte 1.1.4-firmware. Gebruikers van de 2.0-firmware konden er dus nog geen gebruik van maken. Hierop diende men ruim voor de lancering van de iPhone 2.0-firmware een geschikte versie in, maar het duurde lang voordat de procedures volledig doorlopen waren, vandaar dat de Teletekst-applicatie pas sinds gisteravond online staat.

Volgens de NOS is de gratis Teletekst-applicatie een supersnel programmaatje waarmee iedere iPhone-bezitter Teletekst kan raadplegen. NOS claimt hiermee de eerste nieuwsaanbieder in Nederland te zijn met een speciaal voor de iPhone ontwikkelde applicatie in de App Store.

Gezien het perspectief dat de NOS op zogenoemde ‘nieuwe media’ heeft, lijkt het niet uitgesloten dat de NOS in de toekomst met nieuwe applicaties voor het iPhone-platform komt. NOS heeft al aangegeven dat de NOS Mobiel-applicatie in de toekomst ook ondersteuning gaat krijgen voor zowel het iPhone- als het Android-platform.