Abonneer je gratis op Techzine!

Adobe heeft op dinsdag gezegd dat het vlaggenschip van Adobe genaamd Creative Suite op 23 september opgewaardeerd zal worden naar versie 4.

Het bedrijf heeft echter nog maar weinig details vrijgegeven over de verschillende pakketten waarin Creative Suite 4 beschikbaar zal komen. De vorige suite was namelijk aan te schaffen met verschillende basisprogramma’s aanwezig. Ook over de nieuwe functies is nog maar weinig bekend.

Creative Suite 3 wordt op dit moment aangeboden in vier configuraties: de Master Collection, waarin bijna elk programma van Adobe aanwezig is, Design Premium, met als hoofdprogramma Photoshop en andere tools voor ontwikkelaars, Web Premium, gericht op webontwikkelaars, en Production Premium, waarin de focus ligt op video-, web- en draagbare inhoud.

Adobe gaf weliswaar in maart een publieke bèta van de nieuwe suite vrij, echter bevatte deze maar drie programma’s, namelijk: Soundbooth, Fireworks en Dreamweaver. Wel is bekendgemaakt dat Adobe CS4 beschikbaar zal zijn in een 64-bituitvoering voor Windows, voorlopig nog niet voor Mac OS X.

Op de dag van de lancering zal Adobe een live webcast houden over de nieuwe producten. Voor die webcast kun je je hier aanmelden. De webcast zal worden gehouden om 12:00 uur Nederlandse tijd op 23 september 2008.