Abonneer je gratis op Techzine!

Vodafone Nederland is sinds kort ook actief in de onderwijswereld, de telecomaanbieder heeft namelijk in samenwerking met Stenden Hogeschool Leeuwarden een eigen HBO-opleiding gestart.

De opleiding Small Bussines and Retail Management wordt in het eerste jaar gevolgd door acht winkeliers, zij volgen een werken-en-lerentraject. Nadat de opleiding afgerond is, hebben de studenten gewoon een erkend diploma in handen.

Doordat de studenten hun kennis uit de schoolbanken direct kunnen toepassen en visa-versa kunnen de studenten sneller hun diploma behalen. De lesdagen worden één keer per maand georganiseerd in Den Bosch. Op de werkvloer worden de medewerkers gecoacht door Vodafone-trainers. Daarnaast krijgen ze huiswerkopdrachten.

Paul Smits, directeur Human Resources bij Vodafone: "Om onze voorsprong op het gebied van service in de winkels te kunnen blijven behouden, moet je investeren in je medewerkers. We zijn daarom ontzettend blij dat we onze medewerkers naast MBO-opleidingen nu ook een HBO-opleiding kunnen bieden. Het is fijn om talentvolle medewerkers een kans te bieden op een prachtig diploma en uiteraard hopen we hen daardoor ook langer voor het bedrijf te kunnen behouden. We kijken dan ook al uit naar de eerste feestelijke diploma uitreiking over twee jaar!"