Nederlanders gaan niet zorgvuldig genoeg om met hun papieren en persoonlijke gegevens. Zo denkt de helft van alle Nederlanders dat identiteitsfraude hen niet zal overkomen. Tweederde heeft ook geen idee hoe zich te beschermen tegen identiteitsfraude. Op het internet worden we echter steeds voorzichtiger, we beschermen onze gegevens steeds beter.

Uit onderzoek onder 1100 Nederlanders, uitgevoerd door Dynamic Markets in opdracht van Fellowes blijkt dat Nederlanders geen idee hebben hoe het zit identiteitsfraude.

Op het internet doen we het echter wel goed, zo heeft ruim driekwart van alle consumenten anti-virusprogramma’s op de computer staan en is dus beschermd. Op papier gaat het echter fout, pincodes en andere gevoelige informatie wordt gewoon bij het oud-papier gegooid zonder het document eerst te vernietigen.

Identiteitsfraude blijft een onwetend onderwerp bij Nederlanders, zo heeft ruim driekwart geen idee hoe dat precies zit. Identiteitsfraude is een veel-gebruikte methode om iemand anders zijn of haar identiteit over te nemen en zo toegang te krijgen tot bijvoorbeeld het systeem.