Microsoft heeft tegenover Videogamer laten weten dat het bedrijf niet van plan is om de komende jaren de prijs van de Xbox 360-console te verlagen. Stephen McGill, baas van de Gaming and Entertainment-divisie bij Microsoft UK heeft dat laten weten.

Volgens McGill heeft de Xbox momenteel een prima prijs/kwaliteit-verhouding ten opzichte van concurrerende consoles. De goedkoopste uitvoering van de Xbox 360 is zelfs goedkoper dan de Nintendo Wii.

Eind September kondigde Microsoft nog aan dat het een stijging in verkopen zag van maar liefst 214 procent in. Tegenover elke verkochte PlayStation 3 verkocht Microsoft drie Xbox-consoles.

"De console geeft veel waar voor je geld, en dan gaat het niet eens om de prijs alleen, maar ook om de content die verkrijgbaar is. Zeker gezien de lancering van NXE over twee weken, dat overigens gratis voor iedereen is", aldus McGill tegenover de site.

Toen er gevraagd werd of er nog sprake is van een komende prijsverlaging antwoordde hij: "Vast en zeker, maar het product heeft momenteel een prima prijs. We gaan de prijs in de komende jaren waarschijnlijk niet aanpassen, misschien daarna," aldus McGill.