Uit onderzoek van Beslist.nl, onder al haar 475 aangesloten winkels heeft de vergelijkingssite moeten concluderen dat LCD-televisies in december tot twaalf procent zijn gedaald. Wanneer men er november ook bij rekent komen percentages als vijftien procent naar voren.

De verlaging van de prijzen komt volgens Beslist.nl doordat het einde van het jaar eraan komt, dan gaan er diverse artikelen die leuk zijn voor kerst in de aanbieding. Ook de kredietcrisis zou volgens Beslist.nl een rol spelen. Verder lijken steeds meer winkels televisies te gaan verkopen.

Er zijn diverse voorbeelden in deze situatie denkbaar, zo stelt Beslist.nl. Zo is de Samsung LE32A330 van 414 naar 368 euro gedaald, een daling van elf procent. Verder is ook de Sony KDL-40W4000 gedaald met elf procent, van 944 euro naar 843 euro. De Philips 32PFL3403 is eveneens gedaald, deze met twaalf procent. Van 494 euro naar 435 euro.

Ondanks de kredietcrisis lijken consumenten nog altijd veel waarde te hechten aan hun televisie, de LCD-televisie namelijk nog altijd in de top25-lijst te vinden van Beslist.nl. Deze lijst wordt samengesteld door het surfgedrag van de consument op de website.