Abonneer je gratis op Techzine!

Rijkswaterstaat gaat gebruik maken van track&trace bij weginspecteurs. Rijkswaterstaat hoopt hiermee het incidentmanagement te verbeteren door de medewerkers sneller te traceren.

Met het nieuwe systeem kan Rijkswaterstaat weginspecteurs sneller lokaliseren en ook een passende opdracht geven. Hierdoor moet het afhandelen van incidenten op de weg sneller gaan. Weginspecteurs worden namelijk ingezet bij incidenten op de weg. Het snel oplossen van deze incidenten heeft een hoge prioriteit om zo de overlast zo ver mogelijk terug te dringen.

De inspecteurs worden aangestuurd vanuit een verkeerscentrale. Via het track&trace-systeem kan deze 24 uur per dag, 7 dagen per week de inspecteurs aansturen. De inspecteur kan op zijn beurt weer een bepaalde status aan een opdracht verbinden waardoor de verkeerscentrale snel verdere acties kan bepalen.

Het systeem wordt ontwikkeld door Technolution. Dit bedrijf zal ook de levering van de apparatuur op zich nemen. Voor de ontwikkeling is er ook de hulp nodig van RAM Mobile Data en CSO/Nazca-i. RAM is nodig voor de onwikkeling van de de mobiele datacollectie en -distributiefunctionaliteit. CSO/Nazca-i zal de geoservices en visualisatie in de verkeerscentrales verzorgen.