Abonneer je gratis op Techzine!

Meestal wil je niet in het zonlicht zitten als je met een laptop aan het werk bent. Met de nieuwe laptop van LG is het echter zo dat meer zonlicht alleen maar voor beter beeld zal zorgen. Het LCD-scherm van de nieuwe laptop wordt namelijk aangedreven door zonlicht en zorgt voor een beter contrast dan de reguliere laptops. Naast dit claimt men ook 75 procent minder stroom te gebruiken dan de reguliere LCD-schermen.

Het nieuwe scherm van LG zal getoond worden op de eerstvolgende Consumer Electronics Show, die haar deuren zal openen in begin januari 2009. Het bedrijf liet weten dat zij haar nieuwe TFT LCD zal demonstreren dat speciaal ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Het scherm met een grootte van 14,1 inch wordt verlicht door het zonlicht in plaats van de backlight op het moment dat de laptop buiten gebruikt wordt.

Het speciale aan deze laptop is de integratie van deze reflectors in de bestaande backlightpanelen. Deze bieden de mogelijkheid om over te schakelen van reflectie in een goed verlichte omgeving naar de standaard backlight bij een slechter verlichte omgeving. LG claimt dat het beeldscherm buiten een contrast ratio biedt dat vier maal hoger ligt dan de huidige LCD-schermen in dezelfde omstandigheden kunnen bieden. Het omschakelen van backlight naar zonlicht is zeer eenvoudig. "Met een simpele druk op de knop," zo vertelde LG.

Door een LCD-scherm te laten werken met zonlicht, zorgt dit er ook nog eens voor dat veel minder stroom gebruikt wordt dan normaal. Wanneer het scherm op zonlicht werkt, wordt er maar 25 procent van de stroomhoeveelheid gebruikt die gebruikt wordt als het scherm op de backlight werkt, zo belooft LG. Doordat LCD-schermen vaak redelijk wat een stroom verbruiken, zal een vermindering van 75 procent zeker voordelig zijn als het om de batterijduur gaat.

Wanneer dit nieuwe scherm daadwerkelijk beschikbaar zal zijn, heeft LG nog niets over gezegd.