Volgens het onderzoeksbureau comScore zouden er in december 2008 zo’n een miljard internetgebruikers online zijn geweest. Volgens het bedrijf is dit een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het internet. Personen met een leeftijd van vijftien jaar en ouder zijn meegenomen in het onderzoek.

De exacte hoeveelheid unieke bezoekers over de gehele wereld was 1.007.730.000 in december 2008. De landenlijst wordt aangevoerd door China en dat is niet opmerkelijk, aangezien China het land is met het grootste aantal inwoners ter wereld. Volgens een telling die in 2008 gehouden is woonden er op dat moment 1.330.044.605 mensen in China. Van dit grote aantal mensen zouden er volgens comScore zo’n 179,7 miljoen het internet gebruikt hebben in december 2008. Deze 179,7 miljoen mensen vormen een aandeel van ongeveer 17,8 procent in het internetgebruik over de hele wereld dat plaatsvond in de laatste maand van 2008.

Als er gekeken wordt naar het gebruik van het internet per continent dan zien we dat Azië de leiding voert. Ruim 416 miljoen mensen die afkomstig zijn uit dit continent hebben gebruik gemaakt van het internet in de gemeten periode. Europa volgt als tweede en in dit continent waren bijna 283 miljoen unieke bezoekers online.

Nederland is terug te vinden op de vijftiende positie in de ranglijst die het gebruik van het internet in december 2008 aangeeft per land. Volgens comScore waren er ongeveer elf miljoen Nederlanders online gedurende de laatste periode van het jaar.

Alle gemeten onderzoeksresultaten van comScore kunnen gevonden worden op de officiële internetpagina van het onderzoeksbureau. Deze pagina is hier te vinden.