1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Sony Ericsson een nieuwe telefoon getoond aan het grote publiek. De telefoon gaat op dit moment met de naam Idou door het leven en opmerkelijk aan de telefoon is het feit dat deze een camera aan boord heeft van 12,1 megapixel.

De communicatie tussen de gebruiker en het toestel vindt plaats door middel van een 3,5 inch touchscreen dat aan boord zit van de Idou. Dit scherm is in staat om een 16:9 breedbeeldformaat weer te geven en de resolutie van het scherm bedraagt 640 pixels bij 320 pixels.

De Idou van Sony Ericsson is de eerste telefoon die op het Symbian Foundation Platform gebaseerd is. Overige functies van de telefoon zijn GPS, een camera voor video calls, ingebouwde Wi-Fi, een slot voor M2-geheugenkaarten en een xenon-flits die aanwezig is op de camera die in totaal 12,1 megapixel telt.

Overige specificaties en een lanceerdatum voor de Idou zijn door Sony Ericsson nog niet gepubliceerd. Volgens Fudzilla zal de lancering van de Idou waarschijnlijk plaats gaan vinden in de tweede helft van 2009.

Sony Ericsson heeft voor de Idou een eigen website in het leven geroepen. Deze website is hier te vinden.