Microsofts Xbox 360-console kampte in de eerste jaren na de release met hardwareproblemen, waardoor veel gebruikers tegen de beruchte Red Ring of Death (RRoD) aanliepen. Microsoft erkende de fouten en zorgde voor een uitbreiding op zijn garantieprogramma, maar volgens Microsoft zullen de problemen vanaf nu niet meer voorkomen.

De Xbox 360 werd berucht om zijn Red Ring-problemen en Microsoft kwam enkele keren negatief in het nieuws. Het bedrijf zou namelijk onvoldoende doen om de problemen op te lossen, gerepareerde Xbox’en bleven dezelfde mankementen vertonen en Microsoft moest ook uitleg komen geven bij consumentenprogramma’s als Kassa!.

De problemen moeten nu echter verleden tijd zijn, omdat Microsoft de Xbox 360 van een nieuwere technologie heeft voorzien. Deze technologie is stabieler dan de huidige en de problemen met betrekking tot de ‘rode ringen’ zouden eveneens verholpen zijn, zo meldt Aaron Greenberg, Xbox Product Management Director bij Microsoft.

Ook het reparatieproces is op de schop genomen, zo geeft Greenberg aan. Deze zou namelijk sneller en beter zijn. Consoles die gerepareerd worden worden ook voorzien van de nieuwe hardware, waardoor herhalingen van de problemen niet meer voor zouden moeten komen. "We repareren met de nieuwste hardwareverbeteringen die we ook hebben doorgevoerd in de recente lichting consoles", aldus Aaron Greenberg.

De meeste Xbox-problemen waren echter al opgelost, ook voordat dit nieuws de wereld in kwam. Volgens Greenberg zijn er nog Xbox’en in de wereld die de updates niet gehad hebben en daarom is de herziening van het reparatiebeleid goed. "We hebben het ergste achter de rug, maar weten dat er nog een paar systemen achterlopen. Daarom willen we deze aanpakken en het weer goed maken", meldt hij.

Lees meer