Abonneer je gratis op Techzine!

NASA-astronaut Mike Massimino heeft tot op heden al 18.000 volgelingen die hem via Twitter scherp in de gaten houden tijdens zijn voorbereidingen op een shuttlelancering die twaalf mei plaatsvindt.

Op zijn Twitter-pagina is onder andere te lezen: "Net klaar met een grote rendez-vous-simulatie, we pakten de telescoop met succes, we hopen dat het net zo goed gaat in de ruimte!" en "Eten koken voor mij en mijn familie, we eten tostada’s. Jammer dat ik het niet kan maken in de ruimte (zou een rommel worden)."


Zomaar wat berichten uit het logboek van de astronaut. Massimino zal op twaalf mei met de spaceshuttle Atlantis vertrekken voor een elfdaagse missie naar de Hubble-telescoop. De spaceshuttle brengt een aantal nieuwe instrumenten voor de telescoop mee, waaronder gyroscopen, batterijen en andere cruciale onderdelen. De bemanning van de spaceshuttle zal de nieuwe onderdelen gedurende vijf ruimtewandelingen installeren.

Massimino is een veteraan van een van de vorige Hubble-servicemissies. Hij is nu te volgen via Twitter op zijn weg naar de nieuwe lancering. Mensen die geïnteresseerd zijn in zijn voorbereidingen kunnen Astro Mike hier volgen.