Abonneer je gratis op Techzine!

The Inquirer bericht maandag dat Apples plannen voor een eigen netbook steeds reëler aan het worden zijn nu Foxconn uitgekozen zou zijn om het apparaat te gaan maken. Dit schijnt een nieuw licht op de recente geruchten waaruit zou blijken dat Apple dit najaar met een eigen netbook komt.

De website baseert zich naar eigen zeggen op de Chinese website Commercial Times dat eerder al prille netbookgeruchten naar buiten bracht. Volgens de website heeft Apple Foxconn Electronics reeds benaderd om het product te gaan maken. Foxconn is geen onbekende voor Apple en assembleert momenteel al de 13-inch MacBooks voor de Amerikaanse elektronicafabrikant.

Begin vorige maand bracht de Commercial Times al het nieuws naar buiten dat het Taiwanese Wintek beeldschermen voor een nog onbekend product aan Apple zou gaan leveren. Toen bekend werd dat het om beeldschermen ter grootte van 9 à 10 inch ging, werd er meteen gespeculeerd dat de onderdelen wel voor de geruchtmakende netbook bestemd moesten zijn.

Eerder deze maand werd uit een artikel van Wall Street Journal duidelijk dat Apple-topman Steve Jobs, die herstellende is van een verstoorde hormoonhuishouding, nog steeds de touwtjes strak in handen heeft. Dezelfde Jobs, die eerder gezegd had dat de netbook voor Apple geen interessante categorie was, zou volgens bronnen van de Wall Street Journal werken aan een nieuw draagbaar apparaat dat kleiner is dan de huidige laptops, maar groter is dan een iPhone of iPod Touch.

Apple zelf houdt tot nu toe de kaken stijf op elkaar en gaat op geen enkele wijze in op de geruchten. Dat doet het bedrijf overigens nooit. Woensdag zal Apple de financiële resultaten van haar tweede kwartaal bekendmaken. Waarschijnlijk zal dan de vraag gesteld worden of Apple werkt aan een eigen netbook.

Als we de geruchten mogen geloven, zal de langverwachte Apple-netbook niet voor het najaar in de schappen liggen. Mogelijk lift Apple tijdens de World Wide Developers Conference in juni al een tipje van de sluier op, maar vooralsnog is het onduidelijk of het inderdaad om een netbook gaat en wat we daarvan kunnen verwachten.