min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een Griekse privacy-waakhond heeft een stokje gestoken voor het in beeld brengen van Griekenland op Google Street View. Er worden extra garanties geëist om de privacy van mensen te garanderen.

De Data Protection Authority vindt dat Google niet genoeg actie onderneemt om de privacy van mensen te garanderen. Op dit moment maakt Google mensen die op Street View zichtbaar zijn onherkenbaar, hetzelfde gebeurt met kentekens van auto’s. Toch vindt de DPA deze maatregelen niet goed genoeg en verwacht nog meer garanties.

De DPA wil onder andere weten waar de originele foto’s opgeslagen worden. Ook wil het weten hoe Google deze foto’s beschermt tegen kwaadwillenden. Daarnaast heeft de DPA opheldering gevraagd hoe Google de inwoners gaat attenderen op de komst van een auto die foto’s maakt voor Street View. De DPA vindt namelijk dat de inwoners van te voren geïnformeerd moeten worden zodat ze daarop kunnen anticiperen.

"Alleen een markering op de auto vinden we niet genoeg. We hebben nog onze twijfels over het gebruik en de opslag van de beelden. Zolang er nog geen aanvullende informatie verstrekt zal worden, zullen we het Google niet toestaan om foto’s te maken voor Street View", aldus een verklaring van de DPA.