Abonneer je gratis op Techzine!

Haier, een bekende fabrikant van witgoed-elektronica, heeft een smartphone onthuld. De fabrikant gaat de H7 verkopen, die gaat draaien op Android. Dit wordt de eerste smartphone van Haier die buiten China verkocht gaat worden.

Het toestel is aangekondigd op de technologiebeurs CommunicAsia. Haier is een fabrikant van witgoed en voornamelijk bekend van zijn koelkasten hier in Nederland. De fabrikant heeft echter ook al ervaring met telefoons, zo heeft Haier de afgelopen jaren ruim 47 telefoons op de markt gezet. Deze hebben echter allemaal de Europese markt niet gehaald, de H7 gaat echter wel verkocht worden in Europa.

Het toestel is aangekondigd, maar nog niet alle specificaties zijn al beschikbaar. Duidelijk is wel dat het toestel in ieder geval geen UMTS zal hebben, GPRS, WiFi, GPS en Bluetooth wordt wel ondersteund. Verdere specificaties zijn nog niet bekend.

In september moet het toestel levenslicht gaan zien in Frankrijk. Wanneer het toestel, en of, het toestel naar Nederland komt is nog duidelijk. De prijs zal rond de 150 dollar zijn, of dit inclusief of exclusief een abonnement is, is niet bekend.