1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

T-Mobile heeft aangekondigd dat het bedrijf de HTC Hero, die eergisteren werd aangekondigd door HTC, gaat verkopen als de ‘G1 Touch’. Hiermee wordt de telefoon dus de eerste echte opvolger van de T-Mobile G1. Dat heeft T-Mobile bevestigd tegenover Tweakers.net.

De G1 Touch komt beschikbaar in een andere kleur dan de HTC Hero. De telefoon zal ook een T-Mobile-logo dragen, maar verder is het toestel identiek aan de HTC Hero. Wanneer T-Mobile het toestel officieel in verkoop gooit, is niet duidelijk. Het ziet ernaar uit dat het toestel later dan de HTC Hero zelf op de markt zal komen. Het toestel wordt dus zowel provider-afhankelijk als provider-onafhankelijk verkocht.

De HTC Hero is de eerste Android-telefoon die gebruik maakt van de HTC Sense-technologie, waarmee een nieuwe TouchFlo-ervaring wordt meegegeven aan de gebruiker. Het is feitelijk een grafische schil om de Android-telefoon heen die ervoor zorgt dat men overal gemakkelijker bij kan. Verder heeft de telefoon een vijf megapixel-camera en biedt hij wat zakelijke functies die voorheen niet aangeboden werden. Zo is er nu officieel Exchange-ondersteuning en kunnen er Office-bestande geopend worden.

De telefoon komt over drie weken beschikbaar voor 480 euro. Wat de release-date is van de T-Mobile-versie en hoeveel deze gaat kosten is niet bekend. België is overigens omstreeks dezelfde tijd aan de beurt, om het toestel te gaan verkopen.