min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft vandaag stilletjes de optie voor een mat beeldscherm voor de 15-inch MacBook Pro weer toegevoegd. Tegen een meerprijs van 45 euro kan de 15-inch MacBook Pro nu met een ontspiegeld (mat) beeldscherm geleverd worden.

Sinds ongeveer twee jaar is Apple begonnen met een transitie van matte naar glanzende beeldschermen voor de gehele Mac-lijn. Ook de 15-inch MacBook Pro kon tot vandaag alleen geleverd worden met een glanzend beeldscherm, terwijl er voor de 17-inch MacBook Pro wel een mat scherm-optie beschikbaar was.

Hierop kreeg Apple veel kritiek van professionals die daardoor genoodzaakt waren om een 17-inch MacBook Pro aan te schaffen. Met name in de grafische sector en de videoindustrie worden glanzende beeldschermen als een obstakel gezien omdat de kleurweergave geheel anders is als bij gewone matte schermen.

Naast professionals zijn er ook gewoon mensen die de glanzende beeldschermen simpelweg niet mooi vinden en veel liever een mat beeldscherm hebben. Hoe dan ook, vanaf vandaag kunnen de 15-inch en 17-inch MacBook Pro beide geleverd worden met een mat beeldscherm. Opvallend is dat de 13-inch MacBook Pro geen mat scherm-optie heeft gekregen, dit terwijl Apple deze kleinste telg juist ook aanprijst als professionele laptop.